elektro terapi

 

Elektroterapi uygulamasının temeli; cilt yüzeyi, cilt altı dokuları ve derin kas gruplarının yüksek frekanslı elektriksel uyarılarla aktive edilmesi esasına dayanmaktadır. Bu sebeple elektroterapi sadece incelme için değil, selülit tedavisinde de kullanılabilen son teknolojiye uygun bir zayıflama tekniğidir.

Elektroterapinin amacı nedir?

Elektroterapinin oluşturduğu etkiyle vazodilatasyon (kılcal damarların genişletilmesi) ve lipoliz (yağ yakımı) gerçekleştirilir. Dokularda oluşturulan yüzeyel ısınma ile metabolizmanın hızlanması, kan dolaşımının artması ve lenfatik dolaşım sağlanır. Selülit, bölgesel yağlanma ve elastikiyet kayıplarının yanında, ağrı tedavisi ve fizik tedavi alanlarında da faydası görülen bir tedavi çeşididir.

 Elektroterapinin uygulanma alanları nerelerdir?

  • Göğüs
  • Yüz
  • Kalça
  • Göbek
  • Karın
  • Basen
  • Popo
  • Bölgesel incelme ve zayıflama

Elektroterapi cihazı nasıl çalışır?

Elektroterapi cihazlarında 16-24 elektrot ucu mevcuttur. İncelmesi istenilen bölgelere bu uçlar yapıştırılır ve azar azar olmak üzere elektrik şokları verilir. Elektroterapinin diğer bir avantajı, çok sayıda elektrod ucu olduğu için vücudun birden fazla vücut bölgesinde eş zamanlı incelme sağlanabilmektedir.

Elektroterapi seansları nasıl düzenlenir?

Elektroterapide her seans ortalama30 ile 45 dakika kadar sürmekte olup, hasta elektroterapi seansına alınmadan önce bir takım testlerden geçirilir. Kişinin vücut  analizi alındıktan sonra yağlarının dağılımı ve yoğunluğunun tespit edilmesi sonrasında hangi elektroterapi uygulamasına alınacağı, uygulamayı yapacak olan uzman tarafından kararlaştırılır. Elektroterapi tedavisi ortalama 12 ile15  seansta tamamlanır.

Elektroterapide kaçıncı seanstan sonra sonuç alınır?

Elektroterapi tedavisinin etkisini göstermesi genelde 3. veya 4. seanstan itibaren olmaktadır. 12. seanstan itibaren gözle görülür bir zayıflama söz konusu olur. Tedavinin sonunda ortalama bir liposuction ameliyatı yaptırılmış kadar bölgesel incelme ve yağlarda erime görülür.

Elektroterapi tedavisi sırasında hastanın yapması gereken bir şey var mıdır?

Elektroterapi uygulaması alınırken, tedavi boyunca kas hücrelerinin gelişimini sağlamak ve kas dokusunu büyütmek için alfa-hidroksi asitleri ve L-karnitin bakımından zengin yiyeceklerle beslenme önerilmektedir. Tüketilmesi tavsiye edilen besinler guarana ekstresi, kafeinli içecekler ve meyve suları (limon, ananas, greyfurt gibi).

Estetik, derinin en göze çarpan özelliğidir. Güzellik, saç, cilt ve vücut ile kişiliğin sentezidir. Hepimiz sağlıklı ve güzel bir vücuda sahip olabiliriz. Günümüz insanı bilim ve teknolojinin sağladığı olanaklardan yararlanarak daha güzel ve sağlıklı vücuda sahip olma şansını taşır

Elektroterapi (pasif jimnastik) kimyasal etki olmadan vücudun kas noktalarına elektrotlarla bağlanan kesintili akım veren masaj özelliği olan, kasların çalışmasını, güçlenmesini, artık maddelerin temizlenmesini sağlayan pasif jimnastik aletidir. Kan dolaşımını hızlandırır. Metabolizmayı düzene sokar, uyarıcı etkisi vardır. Zindelik sağlar.